29 de gen. 2008

Links: contes, jocs, activitats, cançons, vídeos…

Des del pati dels petits volem compartir alguns portals interessants amb vosaltres. Es tracte de material educatiu i a la vegada lúdic avalat per institucions publiques o privades reconegudes. Trobareu els links a la columna esquerra del bloc.

Agenda d’activitats
L’agenda d’activitats de l’Ajuntament de Tarragona, és una eina molt interessant per trobar dia a dia i mes a mes les activitats dirigides als nens i nenes.

Anglés
Red, yellow and blue, és un joc en anglès per explorar i aprendre els colors amb els més petits.

Cançons
Si voleu aprendre a cantar amb els vostres barrufets, visiteu el portal de cançons per nens, on no només trobareu la lletra de les cançons, sinó que també trobareu la melodia!

Contes
Hem intentat fer un recull de contes en català, contes d’arreu del món i contes interactius.

Jocs interactius
També trobareu les aventures de Wumpa (En el seu món de glaç hi pots aprendre de valent!) o el portal Vols jugar amb jocs de diferents àrees per treballar amb els nens i les nenes de segon cicle d'educació infantil. Si voleu treballar el vocabulari de la casa, visiteu La casa en joc, una composició d'escenaris de la casa per treballar diferents vocabularis: la cuina, la sala d'estar, la cambra de bany, l'habitació i el jardí.

Vídeos
El Departament d’educació, junt amb TV3 ens proposen un portal de ràdio i tv educatives per Internet. L'Edu3 us proposa més de 2200 audiovisuals d'àmbits de coneixement agrupats per àrees.

Portals educatius
Us recomanem el portal educatiu del Departament d’Educació de la Generalitat on podeu trobar jocs, contes, vídeos. Hi ha un apartat específic per educació infantil. Finalment, teniu a l’abast contes animats, jocs per edats, exercicis relacionats amb el que els nens i nens aprenen a l’escola i eines de consulta com ara diccionaris a la intranet de La Salle de Tarragona. És un espai que des del pati dels petits creiem que heu d’aprofitar i descobrir amb els vostres fills i filles.

Us volem animar a enviar-nos els links que voleu compartir amb els pares i mares d’infantil. Sempre que la procedència sigui oficial i que el link pugui beneficiar a la majoria, els tindrem en compte per publicar-los.

25 de gen. 2008

Any nou: noves apostes i temes pendents

Tot i que una de les apostes més grans dels delegats de P3, P4 i P5 ja s’ha convertit en una realitat molt propera (ja tenim “gronxadors”!), no descansem.

A la reunió celebrada avui, s’ha acordat orientar les energies en

- trobar una manera de que la Junta de L’AMPA doni el seu vist i plau per presentar aquest bloc als pares i mares d’infantil el més ràpid possible, sense haver d’esperar la posada en marxa de la web de l’AMPA. En aquest sentit hi ha previst una reunió amb la presidenta de l’AMPA la setmana vinent.

- preparar un llistat de possibles ajuts als quals pot optar l’AMPA per finançar parcialment l’acollida matinal dels nens i nenes, el transport de les sortides escolars, etc.

- impulsar l’apropament entre els pares mitjançant:
1. sortides de cap de setmana : com a primera sortida es proposa viure una aventura al voltant del Port de Tarragona.
2. l'Escola de Pares: volem tornar a intentar que a La Salle de Tarragona els pares vulguin participar en una activitat continuada per a la seva formació en aquells temes (Psicològics, Pedagògics, Socials i de l'Entorn) que influeixen en l'educació dels fills i filles, a partir d'un mètode dinàmic i participatiu en el qual s'afavoreix la convivència i el coneixement entre els participants i la dels participants amb l'escola dels seus fills.
3. activitats culturals – pedagògiques: la primera proposta és intentar portar una conferència – performance que va rebre la Menció especial de les Arts Escèniques del Premi Ciutat de Barcelona 2002 a Tarragona per apropar als pares i alumnes a la dansa.

Ja tenim “gronxadors”!

En poc temps els nostres barrufets podran gaudir d’un pati més divertit. Ahir la direcció de l’escola es va comprometre amb la presidenta de l’AMPA d’adquirir amb l’ajut econòmic de l’associació un equipament del tipus trenet.

Des de el pati dels petits volem agraïr a la Junta de l’AMPA per haver donat suport a la proposta dels delegats de P3, P4 i P5, a la coordinadora d’infantil per ajudar-nos a escollir l’equipament més convenient pels petits i petites, a la direcció de l’escola per escoltar-nos i als pares per la insistència.

18 de gen. 2008

Un tren petitó.....

Ja estem un pas més a prop de que el pati dels petits sigui més atractiu. Avui a la reunió on hi eren presents delegats d’infantil, la presidenta del l’AMPA i la coordinadora d’infantil, s’ha arribat a l’acord de proposar a la direcció del col·legi l’adquisició d’equipaments de tipus tren o laberints de fusta. S’ha optat per aquest elements, ja que en primer lloc són segurs (estan a ran de terra), donen la possibilitat de que un gran número de nens i nenes puguin jugar alhora i tenen un manteniment relativament fàcil al ser de fusta. D'altra banda es creu que la instal·lació és bastant més senzilla que la de tobogans i gronxadors i per tant seria factible el trasllat del material al pati del parvulari nou. La propera setmana la presidenta de l’AMPA es reunirà amb la direcció de l’escola per presentar la proposta, revisar les mides del pati actual i arribar a un acord de cofinançament de l’equipament. Finalment la junta de l’AMPA ha d'aprovar la inversió.

Hem començat el 2008 amb bon peu! Bon any a tots i totes!